Ne demek?

Wiki Article

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir gayrı faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara uygun olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın ve ivedi hâl anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Amerikan bar olarak da tabir edilen bu dal temelı modellerde düzgülü kapı koluna dublör. 

Check to enable permanent hiding of message bar and refuse all cookies if you do hamiş opt in. We need 2 cookies to store this setting. Otherwise you will be prompted again when opening a new browser window or new a tab.

Yangın Bapsı Kilidi bapnın otomatik kapanması ile yanında devreye giren, ısı ve dumanın özge tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Bapsı kesifı disiplinya kapanmaktadır.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarkaloriın doğrudan çatı dışına açılması gerekir.

Yangın bapları robot sistemli çağdaş boya tesisimizde elektrostatik toz boya ile kaplanmaktadır. ölçün nitelik RAL 9002 olmakla beraber istenen tüm RAL renkleri uygulanabilmektedir. Sandık ve kanatlara ayrı renk uygulaması binalabileceği kabilinden yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine bile farklı nitelik uygulaması mümkündür.

Esas özelliği yangına dayanıklılık olan yangın bapları, çok yüksek sıcaklıktaki yangınlara isnaden insanların emin bir şekilde kaçmalarını katkısızlar ve herhangi bir yangın takkadak binadan tam çıkış bağırsakin kullanılması gerekir.

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve zeminında tek huzurıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı örek ve en az 90 dakika dayanıklı yaman sızdırmaz kapı ile özge bölümlerden ayrılır.

Bu baplar, kullanacak olanların hareketini engellemeyecek şekilde olmalıdır. Bunun bâtınin bile kanatlarının dizaynının en dobra şekilde dokumalması gereklidir. Kanatları aklık halde rabıtalı monte edilmezse kaçış esnasında teessürat evetşanabilir. Ivedi çıkış kapısı kilitli olmamalı ve el ile rahatça açılır vaziyette olmalıdır. Bu bapların tütün sızdırmaz özellikte olması ve 4 kattan elan az kata sahip binalarda 60 zaman, bodrum katlara ve 4 kattan elan bir küme kata ehil binalarda en azca 90 zaman yangına karşı dayanıklı olması istenmektedir.

Sadece kapının açılması görevini yerine getirmekle kalmayan ürkü Amerikan bar aynı zamanda bapnın emin olarak kapanmasını sağlamlar.

Yangın Bapsı, ivedi durumlarda kuruluşdan emin bir şekilde tahliye imkanı sağlayıcı, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve âdemoğlu yaşamını üs yer, yapıların en önemli unsurlarından biridir.

Yönetmeliklere bağlamlı olarak mimarinız bağırsakin mukteza olacak ivedi çıkış kapısı üretiminde, Kar Door Yangın Merdiveni Kapısı Çelik Kapı uzmanları üretimden montaja derece size en oflaz desteği sunacaktır. Standartlara oranlı evgin çıkış bapsı hazırlıkları konstrüksiyonlırken; müstacel anlarda itfaiyecilerin veya görevlilerin gerektiğinde haricen muhtevaeriye girmelerine imkân verecek halde olması da bu kapıların kendi kendine kapatan düzeneklere mevla olması da esenlanır.

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, evgin durumda bir pim mekanizması ile kolaylıkla açılması sağlamlanabilir.

Yangın bapları, yangın güvenliği muhtevain önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın kapıları karşı bazı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı kullanmaı ile ilgili sık sorulan sorular ve cevapları:

Report this wiki page